Duurzaamheid

Hotel des Brasseurs

Hotel – Brasserie
Hotel des Brasseurs
Hotel des Brasseurs
Positieve impact

In een wereld waar duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, streven wij met Hotel des Brasseurs naar een meer verantwoorde toekomst voor onszelf maar vooral voor onze en uw kinderen en kleinkinderen.

Hotel des Brasseurs is een plek waar gasten eindeloos kunnen genieten van een exclusief verblijf en tegelijk ook een plek als inspiratiebron voor milieuvriendelijk reizen en een positieve impact op de planeet.

Voorbereiding & realisatie

De voorbereidingen van dit project startten in 2018, toen met de aankoop van dit historisch monument een droom de kans kreeg om realiteit te worden: het oorspronkelijk meest luxueuze hotel van De Haan als een feniks uit zijn as doen herrijzen. Respect voor historisch erfgoed in haar puurste vorm koppelen aan eigentijdse klimaatneutrale technologie, gekoesterd in een luxueus boetiekhotel met populaire brasserie à la parisienne.

Dat werd de uitdaging! Zoals Europa voorschrijft werd extra veel aandacht besteed aan besparing van energie & water én beperking van afval én C02-neutraliteit nastreven. Sinds de zomer 2023 zijn we operationeel en zijn alle doelstellingen ingevuld. Toch blijven we constant met de vinger aan de pols evolueren om nog dichter bij de perfectie van duurzaam ondernemerschap te komen; zo blijven we alert en actueel!

Voor de keuze van onze materialen en grondstoffen vonden we partners die perfect aansluiten bij onze filosofie. Alles wat u ziet, eet en drinkt, kopen wij bij (West-)Vlaamse producenten, leveranciers en kwekers die minutieus geselecteerd werden om ons verhaal geloofwaardig te maken én houden, want duurzaamheid is het fundament van onze bedrijfsvoering. Via deze link vindt u onze trouwste partners en hun verhaal.

We runnen ook onze restaurants, ons vakantiehuis, onze appartementen en ons ander Hotel Les Dunes vanuit duurzaam ondernemerschap.

Daartoe stellen we onszelf vijf doelen:

Lekker – Gezond – Lokaal – Duurzaam – Gastvrij.

Wij hopen dat u onze inspanningen tijdens uw verblijf herkent en luisteren aandachtig naar uw mening, want we willen graag constant in kwaliteit blijven groeien.

Geniet van de ontmantelende stilte, de ongerepte ons omringende polders, de kunstvolle strandsculpturen, de bruisende sportieve uitdagingen, de intieme serene privacy te midden van de mooiste Belle Epoque gemeente van onze Vlaamse kust.

Bekijk hieronder de reportage van RTL/TVI over ons hotel:

Copyright © RTL-Tvi | Fragment uit ‘extrait de La Grande Balade’.
De volledige aflevering is te bekijken op RTLPlay.be

Hotel des Brasseurs

Wenst u bij ons in Hotel des Brasseurs uw kamer te boeken?